Pikavippien vertailu voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen pikavipin tarpeisiisi, mutta on tärkeää muistaa, että pikavippien ottaminen voi olla kallista, joten suosittelemme harkitsemaan muita vaihtoehtoja, jos mahdollista. Jos kuitenkin päätät vertailla pikavippejä, voit käyttää seuraavia vinkkejä:

 1. Käytä lainavertailupalveluita: On olemassa useita verkkosivustoja ja vertailupalveluita, jotka tarjoavat pikavippien vertailumahdollisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n tarjoama Luottokuningas ja Suomen suosittu vertailupalvelu VertaaEnsin.fi.
 2. Vertaile korkoja: Kiinnitä erityistä huomiota vuosikorkoon (APR), joka kuvaa lainan kokonaiskustannuksia. Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja valitse edullisin vaihtoehto.
 3. Tarkista lisämaksut: Tutki muita mahdollisia kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja viivästysmaksuja. Nämä voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.
 4. Laina-aika: Vertaile eri lainojen tarjoamia laina-aikoja. Pidempi laina-aika voi tarkoittaa pienempää kuukausittaista maksuerää, mutta kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat.
 5. Kilpailuta tarjoukset: Älä ota ensimmäistä tarjousta, joka tulee vastaan. Kilpailuta eri lainatarjoajien tarjouksia ja valitse se, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.
 6. Lue arvosteluja ja kokemuksia: Tutki muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia eri lainantarjoajista, jotta saat paremman käsityksen heidän luotettavuudestaan ja palvelustaan.
 7. Ota yhteyttä lainantarjoajaan: Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä lainantarjoajaan. Hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä valinnassa.

Muista, että pikavippien korot voivat olla hyvin korkeat, ja ne voivat johtaa velkakierteeseen, jos niitä ei makseta takaisin sovitusti. Siksi on tärkeää harkita muita vaihtoehtoja, kuten pankkilainaa, ennen kuin päätät ottaa pikavipin. Varmista, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ennen kuin allekirjoitat sopimuksen ja ole vastuullinen lainan käytössä.

Pikavippi on lyhytaikainen, yleensä pieni laina, joka myönnetään yksityishenkilölle nopeasti, usein muutamissa tunneissa tai jopa minuuteissa, ja joka tulee usein takaisinmaksuun lyhyessä ajassa, yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Tässä on muutamia tärkeitä asioita, jotka liittyvät pikavippeihin:

 1. Lainan koko: Pikavipit ovat yleensä pieniä lainoja, usein muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Lainan suuruus riippuu lainantarjoajasta ja hakijan luottokelpoisuudesta.
 2. Korkea korko: Pikavipit tunnetaan usein korkeista koroistaan. Niiden vuosikorot voivat olla huomattavasti korkeammat kuin perinteisissä pankkilainoissa.
 3. Lyhyt laina-aika: Pikavipeissä laina-aika on yleensä lyhyt, ja ne tulee maksaa takaisin suhteellisen nopeasti, usein muutaman viikon tai kuukauden sisällä.
 4. Nopea myöntäminen: Pikavipit myönnetään nopeasti. Hakuprosessi on yleensä yksinkertainen ja vaatii vähemmän asiakirjoja kuin perinteiset lainat. Rahoitus voidaan saada tilille usein samana päivänä tai jopa tuntien sisällä.
 5. Rajoituksia ja sääntelyä: Useissa maissa pikavippejä koskee tiukka sääntely, ja niitä koskevat korkokatot ja muut rajoitukset. Tarkoituksena on suojella kuluttajia korkeilta koroilta ja velkaongelmilta.

On tärkeää olla huolellinen ja harkita muita vaihtoehtoja ennen kuin otat pikavipin, sillä niiden korot voivat tehdä niistä kalliita. Lisäksi on tärkeää olla tietoinen omista velvollisuuksistaan ja takaisinmaksusuunnitelmastaan, jotta vältetään velkaongelmat. Jos mahdollista, harkitse muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten pankkilainaa, luottokorttia tai perheen ja ystävien apua, ennen kuin otat pikavipin.